Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

2 αντίτυπα δώρο από το Ποντιακό μυθιστόρημα "Τη Νύχτα που γύρισε ο χρόνος"

2 αντίτυπα δώρο από το Ποντιακό μυθιστόρημα "Τη Νύχτα που γύρισε ο χρόνος"

Το e-Pontos προσφέρει 2 αντίτυπα από το μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ με τίτλο "Τη Νύχτα που γύρισε ο χρόνος" των εκδόσεων Ψυχογιός για όσους από τους αναγνώστες μας, στείλουν στο info@e-pontos.gr ή στη σελίδα του e-Pontos στο Facebook, το ονοματεπώνυμο τους και το τηλ τους.

Τα βιβλία θα αποσταλούν στους 2 τυχερούς στη διεύθυνση που θα μας στείλουν μετά από επικοινωνία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έχει μπροστά της μια ολόκληρη νύχτα για να κάνει μια καινούργια αρχή… Γι’ αυτή τη νύχτα επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες της, στην Κερασούντα του Πόντου. Σε ένα μοναχικό καφενείο, καθισμένη απέναντι από τον Τούρκο ξάδερφό της Σερχάτ, για να βυθίζεται στα θαλασσιά μάτια του που της θυμίζουν τη γιαγιά της, η Σουλτάνα περιμένει να πέσει το σκοτάδι για να ξεκινήσει, με οδηγό της το σήμερα, την κατάβαση σε γεγονότα παλιά, ανθρώπους που πέρασαν, κομμάτια Ιστορίας, μνήμες, συναισθήματα. Με την ελπίδα ότι την αυγή θα ξημερώσει μια νέα μέρα. Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος, τη νύχτα που γίνεται πενήντα χρόνων και ξεκινάει το δεύτερο μισό της ζωής της, θα συναντήσει το παρελθόν της και θα απελευθερωθεί.

Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της στο παλιό Κουρουτζού, το καπνοχώρι της Καβάλας, καταφύγιο των προσφύγων του Πόντου, κουβαλάει το βάρος του εκτοπισμού των δικών της και ένα οικογενειακό μυστικό που την εμποδίζει να ζήσει το παρόν ελεύθερη. Μια κοριτσίστικη πλεξούδα και ένα έγκλημα στη σύγχρονη Αθήνα θα είναι η αφορμή για να ανοίξει το παλιό, σκουριασμένο κουτί από μπισκότα…

Ένα αλησμόνητο ταξίδι στην ιστορία ενός λαού που κρατάει τη μνήμη της χαμένης πατρίδας του, και, ταυτόχρονα, το πορτρέτο μιας σύγχρονης γυναίκας που βρίσκει τη δύναμη να χαράξει τον δικό της δρόμο στη ζωή.

Που μπόρεσε και… γύρισε το χρόνο!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νοέλ Μπάξερ γεννήθηκε στην Αθήνα από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Ελλάδα (Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και στην Αγγλία (μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία). Εργάστηκε στη διαφήμιση, και μετά, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε ελληνικές επιχειρήσεις. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Για χόμπι γράφει παιδικές ιστορίες για την κόρη της. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Μια φορά κι έναν καιρό σήμερα. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί επίσης με μεγάλη επιτυχία το μυθιστόρημά της "Από δρυ παλιά κι από πέτρα.

Για μια απευθείας επικοινωνία με τη συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook, εδώ.