Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εμείς αυτή τη φορά δεν θα πούμε κάτι: Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Εμείς αυτή τη φορά δεν θα πούμε κάτι: Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
Εμείς αυτή τη φορά δεν θα πούμε κάτι: Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Σε μία ακόμα μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προέβη ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης με επιστολή του προς τους Ποντιακούς Συλλόγους και φυσικά και προς το e-Pontos.

Το e-Pontos ήταν το μόνο μέσο που ανέδειξε τις προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του. Δεν θα μπούμε σε περισσότερη ανάλυση. Τα έχουμε γράψει εξάλλου. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε όμως είναι ότι η προσπάθεια για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι θέμα ΕΘΝΙΚΟ και πανανθρώπινο. Πέραν κάθε κομματικής και προσωπικής εκμετάλλευσης, πέρα από κάθε χαβαλέ.

Ακολουθεί το κείμενο του Δ. Καιρίδη με τα βίντεο που μας έστειλε. Διαβάστε και δείτε!

Το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού, δυστυχώς επανήλθε τελευταία στην επικαιρότητα με τρόπους που αδικούν την τραγική βαρύτητα και την ιστορική σημασία του και εμποδίζουν τη σημαντική αποστολή της διεθνούς αναγνώρισης του, εμπλέκοντας τρία διαφορετικά επίπεδα.

Αυτό της ιστορικής έρευνας, που πρέπει να είναι αδέσμευτη και ακριβής, αυτό της πολιτικής και νομικής αναγνώρισης του ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας, που αποτελεί νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1994, τον οποίο σεβόμαστε και υπερασπίζουμε και τέλος αυτό της αναγκαίας και συντονισμένης εθνικής προώθησης της Γενοκτονίας που, δυστυχώς, στα πλαίσια διαφόρων σκοπιμοτήτων, εκτρέπεται συχνά σε εκμετάλλευση του εθνικού αισθήματος για κομματικό όφελος. Αυτό το τελευταίο αποτελεί προσβολή του ίδιου του τραγικού γεγονότος γιατί η γενοκτονία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αδικοχαμένους Έλληνες Πόντιους προγόνους μας και γι’ αυτό είναι ιερή και εθνική υπόθεση.


Το μέγα ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι η ιδιοτελής και φατριαστική μεταξύ μας αντιπαράθεση αλλά η προώθηση του ιερού ζητήματος, που πέραν της ιστορικής δικαίωσης των νεκρών μας, άπτεται και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Η συζήτηση λοιπόν και η προώθηση του θέματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εσωστρεφής, κακόβουλη, πρόχειρη και ασυντόνιστη αλλά να έχει μοναδικό γνώμονα την οργανωμένη προβολή και ευρύτερη αναγνώριση της απόφασης της Ελληνικής Δημοκρατίας και από άλλα κράτη και την Ευρώπη. Τότε μόνον η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας θα πάψει ν’ αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως μία τρέχουσα ελληνοτουρκική διαφορά και θα αποκτήσει τον χαρακτήρα που της αρμόζει, ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που αφορά όλους.

Για να γίνει αυτό απαιτείται εθνικός σχεδιασμός, συνεννόηση και συμπόρευση όλων των σωφρόνων πολιτικών δυνάμεων και όχι διαγκωνισμός για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και άλλα μικροκομματικά συμφέροντα. Διαφορετικά, κινδυνεύει η αποστολή για ευρύτερη αναγνώριση της Γενοκτονίας να περιχαρακωθεί και να αυτο-υπονομευθεί, μακριά από τον κεντρικό στόχο της εθνικής πολιτικής που πρέπει να είναι η υπερψήφιση της απόφασης της ελληνικής βουλής και από τα κοινοβούλια όσο περισσότερων τρίτων χωρών και, βέβαια, την Ευρωβουλή.



Τέλος σε ότι με αφορά, θεωρώ απολύτως αυτονόητο ότι ως Έλληνας Πόντιος, αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή, ν’ αγωνιστώ στο παραπάνω πνεύμα μιας οργανωμένης εθνικής στόχευσης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας στην Ευρώπη, προκειμένου η απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας να αποκτήσει διεθνές κύρος που να παράγει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δημήτρης Καιρίδης
Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Νέα Δημοκρατία

- Νέες δηλώσεις: προσπαθεί να τα "γυρίσει" ο Δ. Καιρίδης και δηλώνει: είμαι Πόντιος

- Οξύτατες αντιδράσεις των Ποντιακών οργανώσεων για υποψηφιότητα Καιρίδη (video)

- ΟΣΕΠΕ: Κεφάλι εμείς δεν σκύβουμε σε κανέναν παρά μόνο στη σημαία και στα άταφα κορμιά των προγόνων μας

- Αρνητές Γενοκτονίας: Λάθος της ΝΔ - Αποτυχία του Ποντιακού χώρου

- Λάβρος ο Κ. Καραπαναγιωτίδης κατά υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ

- ΠΟΕ: Απαιτούμε από τη ΝΔ την άμεση αποπομπή του του Δ. Καιρίδη

- Κ. Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό»