Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: Μύθος η Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: Μύθος η Γενοκτονία των Ποντίων
Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: Μύθος η Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το δεύτερο σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 με την εισήγηση του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Καιρίδη: "Η Ελλάδα στον κόσμο - Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος - Αιγαίο - Μακεδονικό)".

Ένας από τους 100 μύθους της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρη Καιρίδη, και υπ. ευρωβουλευτή με τη ΝΔ είναι:

...ότι οι Έλληνες έχουμε υπάρξει θύματα Εθνοκαθάρσεων και Γενοκτονιών. Έχουμε και ένα πολλαπλασιασμό των Γενοκτονιών, και μία Γενοκτολογία και Γενοκτολαγνεία, που δεν την είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του 80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και στη συνέχεια η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά, τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα, σε Γενοκτονία...