Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Έτοιμοι οι Ποντιακοί σύλλογοι της Θεσσαλίας για το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Έτοιμοι οι Ποντιακοί σύλλογοι της Θεσσαλίας για το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
Έτοιμοι οι Ποντιακοί σύλλογοι της Θεσσαλίας για το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ποντιακοί σύλλογοι της Θεσσαλίας για το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 Οκτωβρίου 2019 και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή πρόβα των ποντιακών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάτρισας Χρήστος Τοπαλίδης και ο Γραμματέας του ΣΠοΣ Κεντρ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας Στάθης Κατσίδης, οι οποίοι καλωσόρισαν του χορευτές και έδωσαν πληροφορίες και κατευθύνσεις για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Οι χορευτές φιλοξενήθηκαν στο Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, ενώ το γενικό συνοντονισμό των θεσσαλικών συλλόγων έχει ο Αχιλλέας Λέρας. Η πρόβα έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και πολύ καλή διάθεση.

Πλέον του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας θα συμμετάσχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας ο Πόντος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας, η Ένωση Ποντίων & μικρασιατών Ν. Λάρισας οι Ακρίτες, η Εύξεινος Λέσχη οντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας.

Χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η κεντρική πρόβα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.