Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Σάρωσε σε τηλεθέαση "Το Κόκκινο Ποτάμι" - Τι νούμερα έπιασε

Σάρωσε σε τηλεθέαση "Το Κόκκινο Ποτάμι" - Τι νούμερα έπιασε
Σάρωσε σε τηλεθέαση "Το Κόκκινο Ποτάμι" - Τι νούμερα έπιασε

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής (6/10), η νέα δραματική σειρά εποχής του OPEN, «Κόκκινο Ποτάμι». Μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές. 

Το τηλεοπτικό κοινό αποθέωσε τη νέα σειρά του Open, που έκανε μέσο όρο 29,8% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο και στο νεανικό κοινό άγγιξε το 31,6%. Ειδικότερα, η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έφτασε σε τέταρτο μέχρι και 35,6% στο κοινό 18-54.

Αρνητικές για αρχή οι επιδόσεις του «The Final 4» στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια, το οποίο έκανε μέσο όρο τηλεθέασης στο γενικό 11,3% και στο 18-54 μόλις 12,1%. Τέλος το «The Voice» στον ΣΚΑΪ «άντεξε» σημειώνοντας 24,5% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο και 21,2% στο δυναμικό κοινό.

Όπως όλα δείχνουν, η τάση φέτος στην ελληνική τηλεόραση είναι η καλή ελληνική μυθοπλασία.

Η νέα ιστορία του Μανούσου Μανουσάκη βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Το «Κόκκινο Ποτάμι», που θα προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ, ξεκινά στην κωµόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νοµού Αγκύρας τον Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε τη µόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιµότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάµεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύµφωνα µε τα µουσουλµανικά ήθη, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιµασµένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου. Οι ραγδαίες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον Ελληνισµό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά θέματα

- Το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε τα δύο πρώτα επεισόδια (Video)

- Κόκκινο Ποτάμι: Συγκινημένοι οι Πόντιοι - Τι γράφουν για την πρεμιέρα της σειράς