Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Προκηρύσσεται υποτροφία 2.500 Ευρώ για το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Προκηρύσσεται υποτροφία 2.500 Ευρώ για το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Προκηρύσσεται υποτροφία 2.500 Ευρώ για το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Οι Σύλλογοι Ποντίων της Βαυαρίας με τη συμμετοχή της επιτροπής για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ, προκηρύσσουν υποτροφία ύψους 2500 Ευρώ για μεταπτυχιακή / διδακτορική εργασία στο αντικείμενο της έρευνας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την είδηση αυτή, μετέφεραν τα μέλη της επιτροπής στο Διεθνές συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 6-8 Δεκεμβρίου 2019.

Η επιστολή η οποία διαβάστηκε στο συνέδριο έχει ως εξής:

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, συγχαίροντας τους εμπνευστές και συντελεστές του, ευχόμενοι τη συνέχεια ανάλογων επιδιώξεων και συνεργασιών.

Ως ένδειξη της οφειλόμενης αλληλεγγύης μας στο πνεύμα του συνεδρίου, ανακοινώνουμε την προκήρυξη υποτροφίας μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών ύψους 2.500€ στο αντικείμενο της έρευνας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της οποίας τη διαχείριση και απονομή εμπιστευόμαστε στην επιστημονική ευθυκρισία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα εκατοντάδες σωματεία των Ποντίων, οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους πανεπιστημιακούς οργανισμούς στις πολυδάπανες έρευνες, εκδόσεις και πολύγλωσσες μεταφράσεις των πνευματικών εργασιών που στοχεύουν στην πολιτικά ορθή, συνάμα και διεθνή ανάδειξη του Ζητήματός μας.

Είθε με την παραπάνω πρωτοβουλία μας, να προκαλέσουμε την αγαθή έριδα μίμησης και πλειοδοσίας αντίστοιχων χορηγιών από τις συλλογικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παρακαλούμε θερμά δε τους διοργανωτές, για την ανακοίνωση της παρούσης, σε ευχερή χρόνο της συνεδριακής έναρξης.

Με σεβασμό στο πολιτικό και ακαδημαϊκό κύρος των ομιλητών, και ειλικρινή εκτίμηση στους εμπνευστές και διοργανωτές του συνεδρίου, οι Σύλλογοι Ποντίων Άουγκσμπουργκ - Λάουφ - Μονάχου - Νυρεμβέργης - Νταχάου και η Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ.

Σχετικά θέματα

Προκηρύσσεται υποτροφία για το αντικείμενο της Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού