Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

"Η συνάντηση του Πόντου με το Νοτιοανατολικό Αιγαίο"

"Η συνάντηση του Πόντου με το Νοτιοανατολικό Αιγαίο"
"Η συνάντηση του Πόντου με το Νοτιοανατολικό Αιγαίο"

Η ομαδική μαθητική δημιουργία “Η συνάντηση του Πόντου με το Νοτιοανατολικό Αιγαίο” πήρε το 2o βραβείο στην κατηγορία project στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το πρόγραμμα/διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και οργανώθηκε από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙΘ. και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Βασική επιδίωξη του συγκεκριμένου Προγράμματος/ Διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την Ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Νικόλη Ζωή, Παπακαλοδούκα Ελευθερία,  Παπακαλοδούκα Άντζελα, Φαρμακίδης Ηλίας, Καψής Φιλήμονας, Χατζηπέτρου Εμμανουέλα, Θεολόγου Νικόλαος, Κουμπιάδη Άννα, Τσαβαρής Σταύρος, Νικολέττου Σεβαστιάνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρέλαβαν τα βραβεία τους. 

«Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κα Δεσινιώτη Ευτυχία και κα Φωτάρα Ευδοκία καθώς και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια την κα Νικόλη Σεβαστή, Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Σύμης, για την εκμάθηση ποντιακών χορών και το ντύσιμο της μαθήτριας με την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.