Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Ευγένιο, οι "Κομνηνοί" Εύβοιας

Τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Ευγένιο, οι "Κομνηνοί" Εύβοιας
Τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Ευγένιο, οι "Κομνηνοί" Εύβοιας

Την Κυριακή της Υπαπαντής, Χοροσταρούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου από τον Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας "Οι Κομνηνοί".

Παρουσία τιμητικού αγήματος κατά της διάρκεια της Ιερής μυσταγωγίας Οι "Κομνηνοί" τίμησαν τον προστάτη τους και πλήθος πιστών είχε την ευκαιρία να ασπαστεί την Ιερή εικόνα που πέρυσι δόθηκε στο Ναό ως δωρεά του συλλόγου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Β.Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος κατά το Θείο κήρυγμα για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Υπαπαντή του Κυρίου, μίλησε με συγκίνηση και για το βίο του Αγίου Ευγενίου που μαρτύρησε για την Πίστη του τονίζοντας τη σημασία αυτής της θυσίας για το σύγχρονο άνθρωπο, και συνεχάρη το σύλλογο μας για την ευγενική του χειρονομία.

Στο τέλος τα μέλη του Δ.Σ. είχαν μεριμνήσει ώστε να δοθούν εικόνες του Αγίου στους παρευρισκόμενους τα οποία και μοιράστηκαν από τον διάκονο π. Ευγένιο ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου.