Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

«Τ' εμέτερον παιδία», τα δίδυμα από την Αναρράχη στην πρώτη θέση του διαγωνισμού ρομποτικής!

«Τ' εμέτερον παιδία», τα δίδυμα από την Αναρράχη στην πρώτη θέση του διαγωνισμού ρομποτικής!
«Τ' εμέτερον παιδία», τα δίδυμα από την Αναρράχη στην πρώτη θέση του διαγωνισμού ρομποτικής!

750 μαθητές/μαθήτριες και 150 προπονητές (εκπαιδευτικοί ή γονείς) από όλη την Ελλάδα χόρεψαν την Άνοιξη με τα ρομποτάκια τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με διεθνή συμμετοχή!

Με σύνθημα «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas την περίοδο της πανδημίας (από 1/4/– 14/6/2020) υλοποίησε τον πρωτοποριακό διαγωνισμό «Χορεύοντας την Άνοιξη»! Συνολικά 60 έργα από τα 250+ projects τα οποία κατατέθηκαν,προκρίθηκαν στην τελική φάση, μετά και τη βαθμολόγηση από την Επιτροπή αξιολόγησης.

Στην κατηγορία Νηπιαγωγείου την πρώτη θέση έλαβε, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ομάδα «Τ' εμέτερον παιδία» με 2 δίδυμα αδέλφια (6 χρονών) από την Αναρράχη, ένα χωριό κοντά στην Πτολεμαΐδα https://www.youtube.com/watch?v=cMr60fVzfSI. Τα 2 αδέλφια αποφάσισαν στις δύσκολες μέρες της καραντίνας να μάθουν σε έναν φίλο τους (5 χρονών) από το διπλανό χωριό, το Εμπόριο έναν Ποντιακό χορό για να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους. Ο χορός ονομάζεται «Ομάλ» και η εκπαίδευσή του γινόταν εξ αποστάσεως από τα δύο αδέλφια.

Αξιοποίησαν την ευκαιρία και προγραμμάτισαν με τον ίδιο βηματισμό και τέσσερα bee – bots. Έφτιαξαν 4 κούκλες – ποντιόπουλα και τις τοποθέτησαν πάνω στα robot χωρίς όμως να πιάνονται θέλοντας να τονίσουν ότι αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες μέρες για όλους μας αδυνατούμε να πιανόμαστε χέρι – χέρι για να χορέψουμε.

Έτσι ονόμασαν το project τους «Ας χορέψουμε με τα χέρια της ψυχής». Με αυτό τον τίτλο θέλουν να τιμήσουν όλα τα παιδιά που χάθηκαν στη γενοκτονία των ποντίων στις 19 Μαΐου του 1919, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να τονίσουν ότι αν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ή φορώντας μάσκα σε εξωτερικό χώρο «η ψυχή μπορεί να χορέψει με τα δικά της χέρια»!

Σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού, το αγαπημένο βίντεο ήταν το «ΖΩΗ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» https://youtu.be/_ro6YD3Gg9o. 4 φίλοι από δύο χωριά της Πτολεμαΐδας (Αναρράχη – Εμπόριο) σκέφτηκαν ότι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι αυτή που θα δώσει τη λύση.

Η ονομασία της ομάδας είναι τα «Ε.Ν. – ΧΡΩ.Μ.Α» το οποίο είναι ακρωνύμιο από τα αρχικά των λέξεων Ελλάδα Ντυμένη ΧΡΩματιστά Με Ανακύκλωση.

«Θάλασσες καθαρές…. διακοπές ελληνικές»!!!, «Ανακύκλωση ξανά…. Ελλάδα με χρώματα πολλά»!!!, είναι τα συνθήματα που φωνάζουν οι τέσσερις φίλοι μαζί.

Πηγή: e-Ptolemeos

Σχετικά θέματα