Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Οι Πόντιοι συγχαίρουν τον Αρχιμανδρίτη Κρικέλη για τη χειροτονία και το διορισμό του

Οι Πόντιοι συγχαίρουν τον Αρχιμανδρίτη Κρικέλη για τη χειροτονία και το διορισμό του
Οι Πόντιοι συγχαίρουν τον Αρχιμανδρίτη Κρικέλη για τη χειροτονία και το διορισμό του

Σε κλίμα κατάνυξης, εκκλησιαστικής λαμπρότητας αλλά και βαθιάς συγκίνησης, τελέσθηκε την Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ημέρα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπως και της συμπλήρωσης ενός έτους από την ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ Μακαρίου στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, η χειροτονία σε αρχιμανδρίτη του πατέρα Χριστοφόρου Κρικέλη.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ Μακάριος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής μας και με τη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών λόγω των μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας της πανδημίας. Ο χειροτονηθείς Αρχιμανδρίτης είναι εκπαιδευτικός και προέρχεται από ιερατική οικογένεια αφού είναι γιος του πατέρα Ιορδάνη Κρικέλη.

Ο Σεβασμιότατος κ. Μακάριος, απεύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονούμενο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως Αρχιμανδρίτης του Θεού και του Λαού Του, προτρέποντάς τον να εφαρμόζει το θέλημα του Θεού και να είναι αρεστός στον Κύριο και όχι στο θέλημα του ανθρώπου. Στάθηκε στην μεγάλη του αγάπη για την ιεροσύνη.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος που εκφώνησε ο νέος Αρχιμανδρίτης, που ήταν πλημμυρισμένος από πνευματικότητα και ταπεινότητα, λόγος που έδειξε σε όλους μας υπερβατικούς δρόμους, δύσκολους αλλά θεάρεστους και έδειξε σε άλλη μια φορά μέσα από αυτήν της ταπεινοφροσύνη ότι είναι Φιλάρετος και αποτελεί κόσμημα για τον τόπο και την Εκκλησία μας. Κλείνοντας καθησύχασε την οικογένεια του και τους στενούς του φίλους στην Μελβούρνη (τόπος καταγωγής του) οτι έχει βρεί την γαλήνη του δίπλα στον γέροντά του.

Σημαντική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων των Ποντιακών Σωματείων της Νέας Νότιας Ουαλίας όπως και της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών. Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συλλόγων ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά του αυτήν τη σημαντική ημέρα.

Ο Αρχιαμνδρίτης Χριστοφόρος Κρικέλης υπηρέτησε την Ποντιακή Εστία για πολλά χρόνια και για οκτώ συνεχόμενα χρόνια υπήρξε ο πρόεδρός της, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Δημιουργικός αληθινός και ειλικρινής, με ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους ανθρώπους, με τους συνεργάτες του κατόρθωσε ώστε ο οργανισμός να είναι πλέον ένας χώρος παραγωγής πολιτισμού του αλησμόνητου Πόντου.

Συγχαρητήρια επιστολή για τη χειροτονία του Αρχιμανδρίτου Χριστόφορου Κρικέλη

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία», σας απευθύνουμε θερμότατες ευχές για την χειροτονία σας στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη και τον διορισμό σας στην υψηλή και ευθυνοφόρα θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Το ήθος σας και ο πνευματικός πλούτος εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη θητεία στη νέα θέση την οποία σας έταξε η Εκκλησία μας να υπηρετήσετε.

Υποσχόμαστε ότι θα μας έχετε συμπαραστάτες στο πνευματικό, κοινωνικό, και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείτε, υπό την καθοδήγηση και ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας για το καλό του ελληνισμού της Αυστραλίας.

Σας συγχαίρουμε και πάλι και σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα εκκλησιαστικά σας καθήκοντα.

Άξιος, «Υείαν και Ευλοείαν η Παναία με τεσέν».