Ποντιακές συνταγές | Λάχανο τουρσί (Στύπα) |
Υλικά
- 1 λάχανο μέτριο
- 1 κιλό καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 πιπεριές κόκκινες
- 3 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 4 τσίλι πιπεριές ή 1 πράσινη καυτερή
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι (1 κ.σ.)
Διαδικασία
Ζεματάμε τα φύλλα από το λάχανο σε βραστό νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και μόλις χρυσίσει προσθέτουμε τα καρότα για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει το μείγμα το βάζουμε στα φύλλα από το λάχανο και τυλίγουμε σε ρολλάκια σαν τους σαρμάδες. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα στη σειρά και τα καπακώνουμε με ένα βαρύ πιάτο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο 5 ημέρες να "ψηθούν" τα υλικά.
(Διατηρείται στο ψυγείο 15 ημέρες).
Πηγή: Bookitsa