Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: "Παιχνίδια (της) μνήμης"

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: "Παιχνίδια (της) μνήμης"
Μέριμνα Ποντίων Κυριών: "Παιχνίδια (της) μνήμης"

Η εμπειρία της πανδημίας δίδαξε σε όλους μας την ανάγκη εύρεσης νέων τρόπων επικοινωνίας και επαφής, σφυρηλατώντας μια νέα σχέση συμμετοχής, αν και απομακρυσμένης.

Το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών με τη δράση “Παιχνίδια (της) μνήμης”, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, επιχειρεί να συνεχίσει μια πορεία ποιοτική, δραστήρια και παραγωγική, στοχεύοντας και διασφαλίζοντας την επαναπροσέγγιση του κοινού του, την εξωστρέφεια, την εδραίωση και την ενίσχυση της κοινωνικής του θέσης, ιδίως αν συνυπολογιστεί η διακοπή κάθε δραστηριότητάς του λόγω πανδημίας.

Η δράση “Παιχνίδια (της) μνήμης” αφορά διαδικτυακό παιχνίδι στον διαδικτυακό τόπο kahoot.it, οι ερωτήσεις του οποίου βασίζονται σε διαδικτυακή ολιγόλεπτη βιντεοσκοπημένη ξενάγηση που θα αναρτηθεί στο site του Μουσείου και στον λογαριασμό του στο Facebook με όνομα χρήστη “Μέριμνα Ποντίων Κυριών” την 17η Μαΐου. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να προεγγραφούν στο παρακάτω link, ώστε να τους αποσταλεί σχετικός κωδικός για την είσοδό τους στο παιχνίδι, όταν αυτό καταστεί προσβάσιμο το πρωί της 18ης Μαΐου.

Οι ερωτήσεις του παιχνιδιού είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ στο περιβάλλον του kahoot.it χρειάζονται βασικές γνώσεις αγγλικής γλώσσας.

Link εγγραφής στο παιχνίδι εδώ.