Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας στη Μελβούρνη

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας στη Μελβούρνη
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας στη Μελβούρνη

Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας στη Μελβούρνη για ακόμα μία χρονιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου (221 Dorcas St, South Melbourne) στις 11 το πρωί και στις 12.15 μ.μ. τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων Domain, City of Melbourne between Birdwood Ave. & Government Drive).

Στις 4 μ.μ., ο κ. Κώστας Παταρίδης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και οι λησμονημένοι» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου του Δήμου Moreland (90 Bell Street, Coburg).

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 7 μ.μ.

«Μόνασμα εις μνήμιν των νεκρών» στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί» (7 Harlington Street, Northcote). Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συμβολισμό το «μόνασμα» των αδικοχαμένων νεκρών της Ανατολής.

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 7 μ.μ.

Διάλεξη επίκουρου καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Θωμά Σαββίδη, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα με θέμα «Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 1913-1922», στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου (168 Lonsdale St).

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, 10 π.μ.

«Πορεία για τη Ζωή, Πορεία για την Μνήμη». Σημείο συγκέντρωσης Kokoda Memorial Archway (next to Carpark, Dandenong Ranges National Park, Melbourne). Η πορεία πραγματοποιείται ως ανάμνηση των «Λευκών Πορειών» στα ορεινά του Πόντου και ως ένδειξη τιμής για την αντοχή, το κουράγιο, τη δύναμη και τη στωικότητα των προγόνων μας.

*Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Συντονιστικής Επιτροπής, οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα διαρκέσουν έως τον Οκτώβριο.