Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

"Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα"

"Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα"
"Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα"

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 το Σωματείο “Μέριμνα Ποντίων Κυριών” σε συνεργασία με την “Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας” διοργάνωσε κοινή εκδήλωση, στα πλαίσια των ημερών μνήμης “Ελευθέρια” του Δήμου Δράμας με τίτλο "Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα". Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θεατράκι “Σωκράτης Δημητριάδης”, στην περιοχή Αγία Βαρβάρα στη Δράμα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αναφορές στα δύο σωματεία, παρουσίαση του Μουσείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και προβολή του ντοκιμαντέρ “Κεντώντας τη μνήμη”.

"Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα"

Το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών «Κεντώντας τη μνήμη» επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας αρ. 107, σε μουσειολογική επιμέλεια της Καθηγήτριας Α.Π.Θ., κ. Ν. Σκουτέρη – Διδασκάλου, εγκαινιάσθηκε τον Δεκέμβριο του 2005.

Εκεί όπου πράγματα, εικόνες και ιστορίες αφηγούνται με συναρπαστικό τρόπο την πορεία ενός Σωματείου, που εδώ και έναν αιώνα, κάνοντας πράξη με κοινωνικούς όρους την καταστατική επωνυμία “Η Μέριμνα” κέντησε κυριολεκτικά και μεταφορικά και την ταυτότητά και την ιστορία του. Αποτελεί μια κιβωτό μνήμης του ποντιακού πολιτισμού, της προσφυγικής εμπειρίας και των γυναικείων κατακτήσεων, θέματα επίκαιρα στη σημερινή δημόσια συζήτηση.

"Μέριμνα. Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη, Δράμα"

Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών ευχαριστεί τον Δήμο Δράμας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τον Αντιδήμαρχο, κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, το Σωματείο «Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας», την Πρόεδρό του, κα. Λίζα Θεοδωρίδου, τις πρώην Προέδρους, κα. Χρύσα Παπαδοπούλου και κα. Νόρα Κωνσταντινίδου για τη σπουδαία προσφορά τους, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.