Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Χριστός γεννέθεν, χαρά ‘ς σον κόσμον… Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα (Video)

Χριστός γεννέθεν, χαρά ‘ς σον κόσμον… Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα
Χριστός γεννέθεν, χαρά ‘ς σον κόσμον… Τα Ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα

Οι περιορισμοί και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα για τη μετάδοση της πανδημίας δεν πτόησαν τους Ποντιακούς Συλλόγους, να ετοιμαστούν κατάλληλα και να σχηματίσουν μικρές ομάδες, συνοδεία της Ποντιακής λύρας για να τραγουδήσουν σε φίλους και περαστικούς τα Ποντιακά κάλαντα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα-Βύρωνα με την Ποντιακή λύρα και με τις φορεσιές με την πρόεδρο Σιμέλα Αντωνιάδου, έψαλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πρόσφερε ποντιακά γλυκά των ημερών, στο Δήμαρχο Γρήγορη Κατωπόδη, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραγιάννη και την Αντιδήμαρχο Λεμονιά Κλωνάρη, στο δημαρχείο του Βύρωνα ενώ το ίδιο έκαναν και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες» όπου ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για τη διατήρηση των εθίμων του τόπου μας και τους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, αλληλεγγύη, υγεία και ευτυχισμένο το 2022.


Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής, σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, έψαλαν τα ποντιακά κάλαντα στους δρόμους του χωριού ενώ οι "Αργοναύτες" του Κιλκίς έψαλλαν τα κάλαντα, στο Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίο.

Τα υπέροχα Ποντιακά κάλαντα έψαλαν το πρωί της Παραμονής Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του Star Κεντρικής Ελλάδας αλλά και για όλο τον κόσμο οι Πόντιοι της Φθιώτιδας.

 
Στο Ωραιόκαστρο τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων έψαλαν στον δήμαρχο τα Ποντιακά κάλαντα, συνοδεία νεαρών λυράρηδων ενώ στο Αγρίνιο ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημ. Ψαθάς» για μια ακόμη χρονιά, συναισθανόμενος τόσο την υποχρέωση που έχει να διατηρήσει αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις αλλά και να δώσει μία νότα αισιοδοξίας μέσα στην δίνη της πανδημίας που βιώνουμε, έψαλλε τα κάλαντα στο Γηροκομείο Αγρινίου, στον Δήμαρχο Αγρινίου καθώς και στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Στην Πτολεμαΐδα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας έψαλαν τα ποντιακά κάλαντα στον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά ενώ παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Πόντου με τους αρμονικούς ήχους της ποντιακής λύρας και της κιθάρας τραγούδησαν στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη οι μαθητές της α’ και β’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.