Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Πάφος τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Πάφος τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η Πάφος τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Πάφου, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οργανώνει και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και τιμής με τη στήριξη των οργανωμένων συνόλων των ομογενών από τον Πόντο τα οποία εδρεύουν στην Πάφο.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων θρησκευτικό μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση τη Βουλή των Ελλήνων μαζί με τον Δημήτριο Βαγενά, επίσης μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Μετά το μνημόσυνο, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια του Πάρκου Γενοκτονίας των Ποντίων, επί της λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση θα αρχίσει μισή ώρα νωρίτερα με πορεία από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου προς το πάρκο και θα ακολουθήσει αγιασμός, χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη και ομιλία από τον αναλυτή γεωστρατηγικών θεμάτων Σάββα Καλεντερίδη.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς του Πόντου, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας.