Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη της Κω, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη της Κω, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη της Κω, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας», πληροφορήθηκαν με χαρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για την ονομασία του πάρκου, όπου θα εγκατασταθεί το Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, σε Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού.

Πρόκειται για μια απόφαση που σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Χαράλαμπο Ναβροζίδη, κάνει περήφανους, όχι μόνο τους Κώους αλλά και τους απανταχού Ποντίους, καθώς και με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο αγώνας, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, εκατόν τρία χρόνια μετά τα εγκλήματα του τουρκικού εθνικισμού εις βάρος ενός ακμαίου τμήματος του Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» επιχειρεί να ευχαριστήσει και από τη θέση αυτή πρωτίστως την τοπική κοινωνία για την στήριξη και την αγάπη που επιδεικνύουν στον Σύλλογο και στο Ποντιακό στοιχείο γενικότερα, και το Δημοτικό Συμβούλιο Κω –και όλες τις Δημοτικές παρατάξεις– που εξέφρασε την αγάπη του Κωακού λαού με την απόφασή του. Τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή και τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Κω του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γεώργιο Χρυσουλάκη, όχι μόνο γιατί ήταν δική τους ιδέα η μετονομασία του πάρκου αλλά και γιατί στήριξαν το εγχείρημα μέχρι τέλους, ενώ στο πλευρό του Συλλόγου από την πρώτη στιγμή και με ιδιαίτερη θέρμη, στάθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Η παραπάνω απόφαση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, έρχεται παράλληλα με την λήψη οπτικού υλικού (φωτογραφιών και βίντεο) από τον γλύπτη κ. Κικώτη Γεώργιο, ο οποίος εργάζεται πάνω στο Μνημείο μας και έχει πλέον μπει στο τελευταίο στάδιο.