Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» στην Αλεξανδρούπολη

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» στην Αλεξανδρούπολη
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» στην Αλεξανδρούπολη

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00.

Είναι μια πρόταση του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου "Αλέξιος Κομνηνός" για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).

Είσοδος ελεύθερη.

Οι "Νεράιδες του Πόντου" είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, που διατρέχει μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες είναι αντλημένες από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή.

Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το γεγονός πλαισιώνεται από αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν από την καταστροφή, καθώς και μετά, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής

Η παράσταση αφορά όλο τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Συμμετέχει το θεατρικό σχήμα Μελωδία από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες ηθοποιούς και μουσικούς.

Συντελεστές
Κείμενο: Αγγελική Παμπουκίδου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεώνη Κοσμά - Αγγελική Παμπουκίδου
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Κοτίδης
Κοστούμια: Παραδοσιακές φορεσιές Τάκης Ζερζελίδης
Σκηνικά, Φωτισμός: Μάκης Μαριάδης

Μουσικοί
Θοδωρής Κοτίδης: Λύρα, Τραγούδι
Βασίλης Κασούρας: Λαούτο, Ούτι, Τραγούδι
Δημήτρης Γουμπείτσης Κοντραμπάσο
Πέτρος Ζώης: Κρουστά

Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουτσώνου, Αγγελική Παμπουκίδου, Χριστίνα Κεμανετζίδου, Ανθή Κοτίδου, Αναστασία Κοτίδου, Όλγα-Μαρία Χαϊδευτού.