Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αυστραλία: Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Αυστραλία: Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Αυστραλία: Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα της Συντονιστικής Επιτροπής για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη και θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 21 Μαΐου.

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023


Η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, παορυσιάζουν ομιλία του Κωνσταντίνου Καλυμνιού με τίτλο «Δυναμικές γυναίκες του Πόντου», την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 στις 7:00μμ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο "Mezzanine Level" του Ελληνικού Κέντρου, 168 Lonsdale St., Μελβούρνη. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λίτσα Αθανασιάδη στο 0421 804 968.

Φωτισμός κτιρίου Ελληνικής κοινότητας

Πέμπτη, 18 και Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στην οδό Lonsdale 168, στη Μελβούρνη, επί δύο βραδιές, θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Ελληνικής Γενοκτονίας στον Πόντο την Πέμπτη, 18 και την Παρασκευή, 19 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από ανώνυμους συμπατριώτες.

Δοξολογία, Μνημόσυνο

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, Ιερά Μονή Άξιον Εστίν, 7 Hartington St., Northcote

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Μελβούρνης υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, διοργανώνουν Μνημόσυνο για τις ζωές που χάθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων στην περιοχή του Πόντου, την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 στις 9:30 π.μ.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Κυριάκου, ο Πλωτάρχης κ. Στυλιανός Ματσιώτης Π.Ν Επιτελείς του 1ου Τμήματος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στην Αυστραλία Αντισυνταγματάρχης κ. Φασιανός Ιωάννης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Γιάννη Πιλαλίδη στο 0414 334 233.

Εγκαίνια μουσειακής έκθεσης - Μικρά Ασία

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Μικρά Ασία – Αντανακλάσεις της καθημερινής ζωής» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο κτίριο του βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μονής Άξιον Εστίν, 7 Hartington St, Northcote στις 6:30μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα. Γιώτα Σταυρίδου στο 0481 238 880.

Έκθεση αφιερωμένη στους Ελληνες της Μικράς Ασίας

Παρασκευή, 19 έως Δευτέρα, 29 Μαΐου

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «Ελληνισμός της Ανατολίας – από το Αιγαίο ώς τον Πόντο», της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων θα υλοποιήσει δεκαήμερη έκθεση με θέμα τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μονής Άξιον Εστίν, 7 Hartington St, Northcote, και θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. καθημερινά, 20 έως τις 29 Μαΐου 2023.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο χώρο της έκθεσης και για να κλείσετε μουσειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σχολείο ή την οργάνωσή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Γιώτα Σταυρίδου στο 0481 238 880.

Επίσημο δείπνο

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων θα τιμήσει τους εκλεκτούς καλεσμένους από την Ελλάδα, παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών αρχών καθώς και εκπροσώπους διαφόρων πολιτιστικών φορέων της πόλης μας με τιμητικό δείπνο που θα παραθέσει η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία», την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 στις 8:30 μ.μ.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες.

Τελετή κατάθεσης στεφάνων

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023

Την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, στις 12.30πμ., θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη των ψυχών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο, Birdwood Avenue, Μελβούρνη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε την συμμετοχή σας στη κατάθεση στεφάνου, παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τον κ. Αποστόλη Αλεξιάδη στο 0412 145 100.