Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Δεύτερο φεστιβάλ παιδικού διαγωνισμού ποντιακής μουσικής


Μικροί Πόντιοι λυράρηδες από το Δήμο Κορινού κέρδισαν πρωτιές σε Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.


Στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Διαγωνισμού Ποντιακής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλαμαριάς του Ν. Θεσσαλονίκης (θέατρο οδού Χιλής) διακρίθηκαν και τρία νέα παιδιά από τους δύο Ποντιακούς Συλλόγους του Δήμου Κορινού.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και το Σ.Πο.Σ. του Ν. Θεσσαλονίκης.

Στην κατηγορία Λύρα (14 - 16 ετών) το Α βραβείο κέρδισε ο Αλχαζίδης Αλέξανδρος του Αναστασίου από τον Ποντιακό Σύλλογο Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Στην ίδια κατηγορία, το Γ βραβείο κέρδισε ο Ελευθεριάδης Γεώργιος του Ματθαίου από τον Ποντιακό Σύλλογο Κορινού «Εύξεινος Πόντος».

Στην κατηγορία Λύρα (9 – 13 ετών) το Α βραβείο κέρδισε ο Σαραφίδης Αναστάσιος του Γεωργίου από τον Ποντιακό Σύλλογο Κορινού «Εύξεινος Πόντος».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δάσκαλος των παιδιών είναι ο καταξιωμένος λυράρης και τραγουδιστής κ. Ασλανίδης Παναγιώτης.

Ο Δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης Νικόλαος συνεχάρη τους μικρούς λυράρηδες γι αυτές του τις επιτυχίες και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την προσπάθεια που καταβάλουν πολλά νέα παιδιά για τη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου τους και τη συνέχιση της ιστορίας των προγόνων τους.