Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Αίτημα εξαγοράς του Απόλλωνα και... ξεσηκωμός

"Ο Απόλλων στα χέρια των Ποντίων"! Είναι μια έκφραση που έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές από φιλάθλους της ομάδας και από Πόντιους που έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους "κοκκινόμαυρους". Άλλωστε είναι δεδομένο πως αυτή η ομάδα είναι το "παιδί του Πόντου", ο γνήσιος εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι πλέον πιθανό ο Απόλλων όντως να περιέλθει στα χέρια των Ποντίων! Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς, Γιάννης Αλαματίδης έχει αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου μιας Παμποντιακής κίνησης για να εξαγοραστεί το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ από τον Ηλία Δαμήλο, όπως αποκάλυψε χθες το "Μ". Χθες το βράδυ μάλιστα εστάλη και γραπτώς το αίτημα εξαγοράς της ομάδας στα γραφεία της ΠΑΕ και αναμένεται επικοινωνία του κ. Αλαματίδη με τον Ηλία Δαμήλο για τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. Αναλυτικά το έγγραφο που εστάλη στον κ. Δαμήλο, και είναι υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Αλματίδη και τον Γραμματέα κ. Διογένη Θεοδωρίδη, αναφέρει: «Με την επιστολή μας αυτή σας γνωρίζουμε ότι ενδιαφερόμαστε να αναλάβουμε τα της «Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς». Αν υπάρχει από την πλευρά σας διάθεση να συζητήσουμε διεξοδικά επί του θέματος αυτού, είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να το πράξουμε».

"Πρέπει να σταματήσει η κατρακύλα της ομάδας"

Ο Γιάννης Αλαμαντίδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που υπάρχει για τον Απόλλωνα τονίζοντας: "Δεν θέλω να πω ότι έχουμε κάτι εναντίον της προηγούμενης διοίκησης. Ο κ. Δαμήλος προσπάθησε και έκανε τις κινήσεις του. Όλοι πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ποντιακού ελληνισμού είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς. Όλοι καταλαβαίνουν πως όλα αυτά λίγο θέλουν να χαρακτηριστούν σαχλά και δεν θέλουμε να πέσουμε σ' αυτή την παγίδα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους και να βοηθήσουν τον Απόλλωνα. Η κατρακύλα αυτής της ομάδας πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν Πόντιοι επιχειρηματίες πίσω απ' αυτή την προσπάθεια, δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι από την στιγμή που δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Έγινε συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχει μεγάλο όνομα από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη που θέλουν να ασχοληθούν. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από Πόντιους του εξωτερικού, τη Ρωσία και τη Γερμανία, αυτοί είναι που μπορούν να βάλουν χρήματα σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να μιλήσω με τον κ. Δαμήλο για να μάθουμε πόσο κοστολογεί την ομάδα, τι χρέη υπάρχουν για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Δεν είναι ώρα τώρα να μιλήσουμε για το γηπεδικό αλλά αν όλα πάνε καλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Ερασιτέχνη για αυτό το θέμα. Είχα κάνει ορισμένες συζητήσεις από τον Ιανουάριο, τότε ακούγονταν ότι δεν πουλάει. Τώρα μου μετέφεραν ότι περιμένει μία πρόταση και την συζητάει. Όραμα έχω όπως και οι υπόλοιποι γι' αυτή την ομάδα".

Σήμερα οι συζητήσεις

Χθες υπήρξε επικοινωνία του κ. Αλαματίδη με την ΠΑΕ και ενημερώθηκε πως σήμερα θα μπορέσει να υπάρξει επικοινωνία με τον Ηλία Δαμήλο επί του θέματος. Η συζήτηση θα στραφεί ασφαλώς στα οικονομικά ζητήματα της επικείμενης συμφωνίας. Όπως δήλωσε και στο "Αθλητικό Metropolis" ο κ. Αλαματίδης θα ρωτήσει για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ και το πόσο κοστολογείται από τον Ηλία Δαμήλο, θα υπάρξει ο σχετικός έλεγχος από "ορκωτούς λογιστές" κι έπειτα αν όλα προχωρήσουν κανονικά θα αλλάξει χέρια η ομάδα. Φυσικά όλα αυτά σε περίπτωση που οι απαιτήσεις του Ηλία Δαμήλου δεν θα είναι... εξωφρενικές.

Π.Ο.Ε. - Εύξεινος Λέσχη και... άλλοι

Πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση υπάρχει έντονο το Ποντιακό στοιχείο. Έχουν γίνει συζητήσεις και φαντάζουν ως "εγγυήτριες δυνάμεις" η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, Πόντιοι επιφανής επιχειρηματίες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το εξωτερικό! Μπορεί αρκετοί εξ αυτών να μην έχουν παρελθόν στο ποδόσφαιρο, ωστόσο η κίνηση αυτή συνδέεται περισσότερο με το Ποντιακό στοιχείο. Ένα από τα ονόματα που φημολογείται πως βρίσκονται στην ομάδα των Ποντίων επιχειρηματιών, φέρεται να είναι κι αυτό του Ιάκωβου Μελισσανίδη (αδελφού του Δημήτρη), κάτι το οποίο δεν διαψεύστηκε, αλλά και δεν επιβεβαιώθηκε...

Σημαντική στάση Πόντιου από τη Ρωσία!

Στο όλο ζήτημα πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η στάση ενός ανθρώπου από τη Ρωσία. Πρόκειται για έναν Πόντιο επιχειρηματία που κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκά εταιρίες που δραστηριοποιούνται με το φυσικό αέριο! Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς, Γιάννης Αλαματίδης, αναμένεται να ταξιδέψει στη Μόσχα, μετά τις επαφές με τον Ηλία Δαμήλο, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του Καλαματιανού παράγοντα για την ΠΑΕ. Η στάση του αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Απόλλων... Πόντου

Έχει περάσει ως σκέψη από πολλούς και δεν αποκλείεται να γίνει και πραγματικότητα. Άλλωστε ως πρόταση έχει κατατεθεί και από τον κόσμο πολλές φορές ώστε ο Απόλλων να πάρει επίσημα το όνομα που του αρμόζει και να εξελιχθεί σε Απόλλων Πόντου. Κάτι τέτοιο υπάρχει ως σκεπτικό από την ομάδα επιχειρηματιών σε περίπτωση που αναλάβουν την ομάδα, ενώ γενικότερα υπάρχουν πολλές σκέψεις για το "άνοιγμα" προς τον κόσμο και την συσπείρωση των Απολλωνιστών και Ποντίων γύρω από την ομάδα.

Αρνητικός ο Δαμήλος;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ηλία Δαμήλο (διότι ο ίδιος δεν παίρνει θέση...), δεν φαίνεται να καλοβλέπει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει την ομάδα ο πρόεδρος της ΠΑΕ! Μάλιστα από αυτά που μεταφέρθηκαν βγαίνει προς τα έξω πως ο Δαμήλος δεν περιμένει μια πρόταση για να φύγει και η στάση του φέρεται πως είναι αρνητική. Φυσικά εκείνος είναι που θα πάρει την τελική απόφαση έπειτα από τη συζήτηση που αναμένεται να έχει με τον κ. Αλαματίδη.


Εφημερίδα "Metrosport" 30-05-2008