Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"


Εκδρομή στη γη του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες» διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο Γενικού Τουρισμού του ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας 10ήμερη εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη και την περιοχή του Ευξείνου Πόντου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 18 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2009.


Το πρόγραμμα της περιήγησής μας θα έχει ως εξής:

1η ημέρα (Παρασκευή 18/09/2009): Σέρρες – Κων/πολη (550 χλμ.)
Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών στις 8:00μμ. Τακτοποίηση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 9:00 μ.μ. Στάση στην Ξάνθη για καφέ σε κατάστημα που διανυκτερεύει και συνεχίζουμε για τους Κήπους (σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας). Εκεί αφού γίνει ο έλεγχος των ταυτοτήτων/διαβατηρίων, θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Διασχίζοντας στη συνέχεια την Ανατολική Θράκη, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στην Ραιδεστό όπου θα μας περιμένει ο ξεναγός.

2η ημέρα (Σάββατο 19/09/2009): Κωνσταντινούπολη
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου φτάνουμε στην χιλιοτραγουδισμένη Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Βασιλεύουσα Πόλη κάνοντας περιήγηση παράλληλα με τα Βυζαντινά Τείχη, που την προστάτεψαν για πάνω από 1100 χρόνια από επιδρομές και επιθέσεις. Θα δούμε την μοιραία πύλη, την Κερκόπορτα, καθώς και το Γεντί Κουλέ, φρούριο και παλιά φυλακή στο νότιο άκρο των Θεοδοσιανών τειχών. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, γνωστή για το θεραπευτικό της αγίασμα και τον θρύλο που λέει ότι τα ψάρια που τηγάνιζε ο καλόγερος πήδησαν στο νερό από το τηγάνι όταν «Εάλω η Πόλις». Αφού κάνουμε συνάλλαγμα, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση εντός των τειχών πραγματοποιώντας το προσκύνημα μας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, την φημισμένη Αγιά Σοφιά. Έπειτα, θα περιηγηθούμε στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκονται τρία σημαντικά μνημεία που σώζονται από την εποχή της ιδρύσεως της Πόλης και θα δούμε απέναντί μας το Μπλε Τζαμί. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την υποβλητική υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα, που βρίσκεται απέναντι από την Αγία Σοφία και κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Το μεσημέρι, άφιξη στο ξενοδοχείο GREEN PARK 4* στην πλατεία Ταξίμ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα, θα κάνουμε τις αγορές και τα παζάρια μας στο Καπαλί Τσαρσί, την Σκεπαστή Αγορά με τα 5.500 καταστήματα.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ θα κάνουμε κρουαζιέρα στον μαγευτικό Βόσπορο για να απολαύσουμε τη διαδρομή με το φως της ημέρας και στην επιστροφή με τα βραδινά φώτα. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτες και νυχτερινή έξοδο στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, όπου χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης της Πόλης.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, γλέντι στα παραδοσιακά χανουμάκια.

3η ημέρα (Κυριακή 20/09/2009): Κων/πολη – Αμάσεια (620 χλμ.)
Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και διασχίζοντας την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, θα περάσουμε στην Ασία, με προορισμό την πόλη της Αμάσειας. Μέσω Νικομήδειας και Μπόλου (Κλαυδιούπολης), φτάνουμε το απόγευμα στην γραφική Αμάσεια, πατρίδα του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα και χτισμένη εκατέρωθεν του ποταμού Ίριδος. Ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο APPLE PALAS 4*. Το βράδυ δείπνο με γλέντι και μουσική.

4η ημέρα (Δευτέρα 21/09/2009): Αμάσεια – Κερασούντα (220 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε δια μέσου Μερζιφούντας και αφήνουμε την περιοχή της Παφλαγονίας για να μπούμε στον ιστορικό Πόντο. Θα περάσουμε από τα Θεμίσκυρα, χώρα των μυθικών Αμαζόνων (σημερινός Τσαρσαμπάς), την Οινόη, το Ιασώνιο Ακρωτήριο, όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, τα Κοτύωρα (Ορντού) και την Πουλαντζάκη. Στη συνέχεια φθάνουμε στην Κερασούντα, όπου θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα επισκεφτούμε την ελληνική συνοικία με τα αρχοντικά σπίτια, τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου και το Φροντιστήριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NEW JASMIN 4*. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.

5η ημέρα (Τρίτη 22/09/2009): Κερασούντα – Ουζούνγκιολ (230 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση μέσω Τρίπολης (όπου θα ξεναγηθούμε στο Κάστρο των Κομνηνών) για τα Πλάτανα, παραλιακή κωμόπολη και σχεδόν προάστιο σήμερα της Τραπεζούντας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε και πάλι ανατολικά, με προορισμό την κοιλάδα του ποταμού Όφεως και την πανέμορφη λίμνη Ουζούν-γκιόλ (Uzungöl), το Σεράχο των Ποντίων. Εκεί, σε ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς μέσα στην καρδιά των Ποντικών Άλπεων και σε υψόμετρο 1800 μ., θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο – μπαγκαλόους INAN KARDEŞLER SPECIAL. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και γλέντι με γνωστούς κεμεντζετζήδες της περιοχής, στην οποία μιλούν ακόμη την ποντιακή διάλεκτο.

6η ημέρα (Τετάρτη 23/09/2009): Ουζούνγκιολ – Παναγία Σουμελά -Τραπεζούντα (200 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση μέσω της Ματσούκας για την ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά. Αφού πραγματοποιήσουμε το προσκύνημα μας στο Μοναστήρι και μετά το μεσημεριανό γεύμα, ξεκινούμε για την Τραπεζούντα, την πρωτεύουσα του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο USTA 4*. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα (Πέμπτη 24/09/2009): Τραπεζούντα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη περνώντας από το περίφημο Φροντιστήριο. Έπειτα φθάνουμε στον Ιερό Ναό της Αγ. Σοφίας με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, και συνεχίζουμε με την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοκεφάλου, την Βίλα Καπαγιαννίδη, τον Ιερό Ναό του Αγ. Ευγενίου (πολιούχου της Τραπεζούντας), την εκκλησία της Αγίας Άννας, που είναι και ο αρχαιότερος ναός της πόλης, και την Μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο και ψώνια στην μεγάλη αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο.

8η ημέρα (Παρασκευή 25/09/2009): Τραπεζούντα – Σαμψούντα (350 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε από την Τραπεζούντα για την Ορντού (Κοτύωρα), όπου θα ξεναγηθούμε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού και στην ελληνική συνοικία της πόλης. Το απόγευμα φτάνουμε στην Σαμψούντα, όπου μετά από ξενάγηση στην πόλη, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο YAFEYA 4*. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα (Σάββατο 26/09/2009): Σαμψούντα – Κων/πολη (740 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, διαμέσου Μερζιφούντας, Μπόλου και Νικομήδειας. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο GREEN PARK 4* στην πλατεία Ταξίμ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ημέρα (Κυριακή 27/09/2009): Κων/πολη – Σέρρες (550 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα παρακολουθήσουμε την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, αφού επισκεφτούμε την Παναγία των Βλαχερνών, όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος από τον λαό ευχαριστώντας την Θεοτόκο Υπέρμαχο Στρατηγό για τη σωτηρία της Πόλης από τους βαρβάρους, ξεκινάμε τον δρόμο της επιστροφής. Με στάσεις για φαγητό και καφέ, και αφού περάσουμε από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, φτάνουμε το βράδυ της ίδιας ημέρας στις Σέρρες.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 560 €
Διαφορά μονόκλινου: 190 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

- Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.
- 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
- 8 πρωινά και 6 γεύματα εντός των ξενοδοχείων.
- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις από επίσημο ξεναγό, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου.
- Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, τηλεφωνήματα, είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Για την είσοδο στην Τουρκία απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή έγκυρο διαβατήριο.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Θεοφανίδης Θεόκλητος, τηλ. 6972320424.


Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών "Ακρίτες"
Επτάμυλοι Σερρών

Τ.Κ. 62100

Τηλ. & Fax: 2321058522

www.akritesserron.gr
akritesserron@yahoo.gr