Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ"

Λαμπρές διακρίσεις των αθλητών του Τμήματος Πάλης του Α.Σ. Δημοκρίτειο στο Διεθνές Τουρνουά Ελευθέρα και Ελληνορωμαϊκής Πάλης στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας στις 9-11 Μαρτίου που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Βούλγαρου Ολυμπιονίκη Ντίνκο Πέτροβ.

Στο Τουρνουά συμμετείχαν όπως μας ενημερώνει ο Προπονητής της Ελευθέρας Πάλης του Α.Σ Δημοκρίτειο κ. Καρυπίδης Θόδωρος αξιόλογοι αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ρουμανία και Τουρκία αρκετοί εκ των οποίων έχουν διακρίσεις σε Πανβαλκανικό, πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε Ολυμπιακές Διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αθλητές είναι μέλη του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Ν. Ροδόπης όπως επίσης υπάρχει συνεργασία των δύο σωματείων.

Από την πόλη μας συμμετείχαν έξι νέοι οι οποίοι κατάκτησαν δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Οι αθλητές μας Γκριγκοριάν Αργύρης και Γκγριγκοριάν Νάρεκ κατέκτησαν την πρώτη θέση στα 28 κιλά και 32 κιλά αντίστοιχα της Ελευθέρας Πάλης και έφεραν δύο Χρυσά Μετάλλια στην Ελλάδα ενώ ο Παύλος Σωτηριάδης κατέκτησε την τρίτη θέση στα 76 κιλά της Ελευθέρας Πάλης και του απονεμήθηκε το Χάλκινο μετάλλιο.

Υπήρξαν επίσης διακρίσεις των αθλητών μας και στην Ελληνορωμαϊκή όπου Προπονητής της Ομάδας της Ελληνορωμαϊκής είναι ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ κ. Μπάρμπας Γιάννης από τους Ιμπίζ Ναζί και Γκριγκοριάν Νάρεκ που κατέκτησαν την δεύτερη θέση στις κατηγορίες των 85 και 32 κιλών αντίστοιχα φέρνοντας άλλα δύο αργυρά μετάλλια στην πατρίδα μας και του Γκριγκοριάν Αργύρη που κατέκτησε την Τρίτη θέση στην κατηγορία των 28 κιλών και του απονεμήθηκε Χάλκινο Μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γκιγκοριάν Νάρεν, Γκριγκοριά Αργύρης και Ιμπίζ Ναζί συμμετείχαν και στα δύο Αθλήματα.

Οι έτεροι αθλητές Γκιγκοριάν Γρηγόρης και Φωτιάδης Ηλίας κατέκτησαν την έκτη και ένατη θέση αντίστοιχα στις κατηγορίες των 54 και 85 κιλών αντίστοιχα στην Ελευθέρα πάλη ενώ ο Ιμπίζ Ναζί διακρίθηκε και στην Πέμπτη θέση της Ελευθέρας στα 85 κιλά.

Ο κ. Καρυπίδης Θόδωρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική στήριξη του Συλλόγου από το Πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης και της Νομαρχίας Ροδόπης καθώς και στην συμπαράσταση κάθε φορά της Επιχείρησης Χατζηαντωνίου, της Ταβέρνας Κουτί και της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Volkswagen Μαυρίδη.

Οι προπονήσεις των αθλητών αναφέρει ο κ. Καρυπίδης Θόδωρος που πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη κάθε μέρα από τις 18:00 έως 20:00 είναι δωρεάν και ένταξη σε κάποιο από τα δύο τμήματα πάλης μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους προπονητές και τη διοίκηση.

Στην κατηγορία των 85 κιλών έγινε απονομή βραβείου στον Ιμπίζ Ναζί ως τον καλύτερο ξένο αθλητή, στην κατηγορία των 54 κιλών ο 14 χρόνων Γκριγκοριάν Γρηγόρης διακρίθηκε για την ιδιαίτερη τακτική του ενώ αγωνίσθηκε με αθλητές κατά δύο και τρία χρόνια μεγαλύτερους.

Ο κ. Καρυπίδης Θόδωρος ανέφερε επίσης ότι από την πόλη ακολούθησε την αποστολή και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής Γιώργος Μανανάς.







Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης "Η Τραπεζούντα"
Κ. Καραμανλή 37
Κομοτηνή
Τ.Κ. 69100
Tηλ. 6942592662
www.trapezounta2002.blogspot.gr
trapezounta2002@yahoo.gr