Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

"Χρυσό Ολυμπιακό" για την Πόντια Κατερίνα Στεφανίδη στο Ρίο

"Χρυσό Ολυμπιακό" για την Πόντια Κατερίνα Στεφανίδη στο Ρίο
"Χρυσό Ολυμπιακό" για την Πόντια Κατερίνα Στεφανίδη στο Ρίο

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80 μ. Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. 

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, Ήθελα να περάσω και τα 4.90, όπου είχα καλά άλματα» είπε περιχαρής μετά τον αγωνα της η Στεφανίδη και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Δεν αγχώθηκα όταν απέτυχα στα 4.80μ. Έχω αποφασίσει φέτος να μην κοιτώ στους αγώνες τα άλματα των άλλων αθλητριών. Κάνω επί κοντώ από δέκα ετών και έχω περάσει πολλά προβλήματα, γι΄αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο. Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Την είχα στο μυαλό μου».

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ