Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μαργαρίτα Νικολαΐδου: Η μαγείρισσα που έκανε περήφανο (και) τον Ποντιακό ελληνισμό (βίντεο)

Μαργαρίτα Νικολαΐδου: Η μαγείρισσα που έκανε περήφανο (και) τον Ποντιακό ελληνισμό
Μαργαρίτα Νικολαΐδου: Η μαγείρισσα που έκανε περήφανο (και) τον Ποντιακό ελληνισμό

Παρότι πέρασαν δυο μέρες από τον θρίαμβο της Μαργαρίτας Νικολαΐδου στον τελικό του Masterchef και την... στέψη της ως η πρώτη γυναίκα που κατακτά τον τίτλο στη χώρα μας, οι πανηγυρισμοί από το πολυάριθμο κοινό της δε λένε να κοπάσουν, ενώ οι αποκαλύψεις για την μέχρι τώρα διαδρομή της διαδέχονται η μια την άλλη και είναι άκρως... συγκινητικές.

Κι ενώ το σύνηθες είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να εκτεθούν στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στα ριάλιτι να "πουλάνε" με την καλή ή την κακή έννοια την ιστορία της ζωής τους ώστε το κοινό να τους γνωρίσει αλλά και να τους συμπαθήσει, η ξεχωριστή σε όλα της Μαργαρίτα έκανε κι εδώ την έκπληξη, καθώς πεντέμισι μήνες δε μίλησε λεπτό για την πραγματική της ιστορία, επενδύοντας όπως εξήγησε το βράδυ του τελικού στη χαρά κι όχι στο κλάμα ή την πρόκληση συγκίνησης με απώτερο σκοπό τη νίκη ή την συλλογή θαυμαστών.

Μαργαρίτα Νικολαΐδου: Η μαγείρισσα που έκανε περήφανο (και) τον Ποντιακό ελληνισμό

Την πραγματική αλήθεια για τη δύσκολη ζωή του κοριτσιού που οι κριτές του Masterchef χαρακτήρισαν "ακατέργαστο διαμάντι" και τόνισαν πως έχει "μαγικό" χέρι, τη μάθαμε την επομένη του θριάμβου της, από την ίδια και κυρίως τη μητέρα της, Σοφία. Η Μαργαρίτα, λοιπόν, είναι θρέμμα της Μυτιλήνης, όχι όμως και γέννημα, αφού γεννήθηκε στο Καζακστάν από Ελληνοπόντιους γονείς ("μας αποκαλούν Ρωσοπόντιους χωρίς να έχουμε κανέναν Ρώσο πρόγονο. Αλλά δεν πειράζει, ας μας λένε" είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της που ήρθε από τη Μόσχα για τον τελικό) και έχασε τον πατέρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα τρία της χρόνια. Τότε, μην έχοντας που να στηριχτεί η μητέρα της πήρε την ίδια και την μόλις ενός έτους αδερφή της και μετακόμισαν στη Ρωσία, όπου έζησαν λίγα χρόνια ακόμη μέχρι να μεταναστεύσουν στην πατρίδα και συγκεκριμένα τη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσαν τα κορίτσια. Μάλιστα, φωτογραφίες που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Stonisi.gr δείχνουν τη Μαργαρίτα πρόσκοπο στο νησί.

Αργότερα, οι οικονομικές δυσκολίες ανάγκασαν τη μητέρα και την αδερφή της να ξαναγυρίσουν στη Ρωσία, ενώ η Μαργαρίτα μόνη πάλευε να κατακτήσει το όνειρό της και να γίνει μαγείρισσα. Οι κόποι της ανταμείφθηκαν όσο για τις δύσκολες στιγμές (και οικονομικά), αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο με την εξομολόγηση της μητέρας της για τη ζωή στο Καζακστάν και την ελληνική ποντιακή κοινότητα.