Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

«Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» και φέτος στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

«Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» και φέτος στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης
«Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» και φέτος στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

Η Ένωση Ποντίων Ματσούκας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στο «Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, από τις 12:00 η ώρα το μεσημέρι.

Ήδη από δεκαετία του ’80 η Ένωση Ποντίων Ματσούκας πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο παρχάρ’ του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης την εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μία αναβίωση της πρακτικής του τρόπου ζωής που ακολουθούσαν οι κάτοικοι της περιοχής και είναι έτοιμη να την αναβιώσει και πάλι φέτος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει υπαίθριο ποντιακό γλέντι με εξέχοντες Πόντιους καλλιτέχνες, αφηγήσεις ιστοριών από τη ζωή στο παρχάρ’ από παλιές παρχαρομάνες του Αγίου Δημητρίου και πλούσια ποντιακά εδέσματα.

Η Ένωση Ποντίων Ματσούκας ενημερώνει ότι θα υπάρχει λεωφορείο σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Sismanidis Travel Services, το οποίο θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη για «Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας», στα Παρχάρια του Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει 9 η ώρα το πρωί από την πλατεία Αριστοτέλους.

Θα γίνει μια ενδιάμεση στάση στη Βέροια και στην συνέχεια θα υπάρξει επίσκεψη στο Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονα και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο.

Ώρα επιστροφής 21:00.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα στην σελίδα ή να καλέσετε στο 6974509566.

Σχετικά θέματα